Interfloor tapijt van ECONYL® vezel

Duurzaamheid is een manier van denken, een manier van zijn, “a principle we must be guided by” – Giulio Bonazzi.

Econyl logo Endless PossibilitiesInterfloor wil bijdragen aan dit principe en maakt al jaren gebruik van ECONYL® garen voor zowel residentieel als project tapijt.

ECONYL® garen wordt geregenereerd uit afval met als doel het verminderen van de wereldwijde hoeveelheid afval van stortplaatsen en oceanen en dit afval terug in het productieproces te brengen. Dit maakt industriële productie mogelijk met respect voor mens en milieu.

ECONYL-Process_Short_web

Het ECONYL® regeneratiesysteem is een intelligente en duurzame manier om vanuit PA6 afval – zonder verlies van kwaliteit – producten waaronder tapijtvezels te maken.
Een gesloten kring bestaande uit 4 productiestappen:

 1. Wereldwijde PA6 afval terugwinning: verzamelen en reinigen van polyamide afval als visnetten, textielresten en fluff – pluisjes, het bovenste deel van tapijt.
 2. Regeneratie en zuiveringsproces: innovatief en superieur proces waarbij een zeer hoge verhouding eerstegraads nylon uit het gereinigde en versnipperde afval wordt verkregen. 
 3. ECONYL® commercialisering: ECONYL® geregenereerd nylon wordt verwerkt tot tapijtgaren voor de interieurindustrie en textielgaren voor de modeindustrie.
 4. Oneindige recycling: ECONYL® geregenereerd nylon heeft het potentieel om oneindig gerecycled te worden zonder ooit zijn kwaliteit te verliezen. Dit circulair ontwerpen is de toekomst!

Bekijk de digitale folder “ECONYL® TAPIJTGAREN

Econyl_carpet-fluff Econyl_Fishing-nets-turtle Econyl_yarn Econyl_product_Neptunus
tapijtresten Visnetten ECONYL@ yarn Tapijtkwaliteit

Wat is de ECONYL® vezel?

ECONYL® vezel is een 100% geregenereerd en regenereerbaar garen. Garen gemaakt van pre- en post-consumer Nylon 6 afvalmaterialen zoals industrieel plastic, visnetten, textiel- en tapijtresten. Deze materialen worden teruggewonnen en ondergaan een extensief depolymerisatie proces – ontwikkeld door Aquafil – om 100% geregenereerd ECONYL® nylon garen van te creëren.

Een ECONYL® vezel lijkt op andere vezels echter het proces erachter vertelt een ander verhaal: het is een geregenereerd garen met duurzame eigenschappen maar met dezelfde mechanische én technische prestaties als de standaard Nylon 6.

ECONYL Solution Dyed Vlek WeerstandVlek Weerstand

ECONYL® Solution Dyed – unieke polymeren stoten vlekken af gedurende de gehele levensduur van het tapijt en minimaliseren hun chemische hechting. En als er een vlek optreedt kan gebruik worden gemaakt van 3% bleekmiddel bevattende of oxygen active oplossingen, gevolgd door goed spoelen met water. Dit maakt het tapijt Easy-to-Clean.

ECONYL Geregenereerd Garen VuilbestendigheidVuilbestendigheid

De unieke trilobale dwarsdoorsnede van de ECONYL® vezel minimaliseert de hechting van vlekken, waardoor het verwijderen van vlekken eenvoudig is. Bij regelmatig schoonmaken zal het tapijt zijn originele look en textuur voor een lange periode behouden.

ECONYL Veiligheid Oeko Tex LabelVeiligheid

ECONYL® garens worden gecertificeerd met het OEKO-TEX® Label, het hoogste niveau van veiligheid ook voor kinderkamers en scholen of wanneer contact met de huid voor kan komen.

Interfloor ECONYL vezel GezondheidGezondheidszorg

Het gebruik van ECONYL® garen wordt aanbevolen in de sector van de gezondheidszorg. Reiniging en desinfectie met bleekwater en active oxygen oplossingen is mogelijk zonder optreden van polymeer of kleur degradatie.

ECONYL vezel kleurecht kleurvastKleurechtheid

ECONYL® kleuren zijn gemaakt van speciale niet-lichtgevoelige, niet-oplosbare pigmenten, waardoor de ECONYL® garens op de blauwschaal (1-8 / ISO 105) voor lichtechtheid, waterbestendigheid, shampoo- en bleekmiddelbestendigheid een 7 verkrijgen.

ECONYL vezel Geluid absorptieGeluid Absorptie

ECONYL® tapijten dragen substantieel bij aan persoonlijke gezondheid en comfort door het absorberen van geluid en verbeterde akoestiek zowel binnen als buiten de ruimtes.


Interfloor tapijt gemaakt van ECONYL® Nylon

Econyl vezels trilobaal duurzaam vuilwerendbeschikt over vele excentrieke eigenschappen:

 • 100% duurzaam door transformatie van wereldwijd polyamide 6.0 (pre- en post consumer) waste
 • Regeneratie van de polyamide zonder verlies van de kwaliteit (closing the loop)
 • Solution dyed – geen kleurverschillen op de naad
 • Bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen – bleekmiddelbestendig!
 • Uitstekende stevigheid en veerkracht van de filamenten door de trilobale vezelstructuur waardoor het tapijt zichtbaar langer mooi en representatief blijft
 • Vuil afstotend door de optische werking van de harde en gladde vezel met relatief klein vezeloppervlak – permanent antistatisch
 • Optimale glans door vele spiegelende oppervlakten van trilobale vezelstructuur
 • Vlekken eenvoudig te verwijderen met lauw water
 • Voor het verwijderen van restvlekken zie de James Vlekkenschijf en het persoonlijk onderhoudsadvies (op te vragen via het login deel van de Interfloor website)
 • Zeer hoge lichtechtheid – kleurvast

Uitstekende project eigenschappen

Resultaat: een duurzame vloer die zichtbaar langer mooi en langdurig representatief is.


Neptunus Project duurzaam 100% Econyl yarn Regenerated Nylon

215748_interfloor-globe-project-econyl

Interfloor tapijt van de nieuwe generatie ECONYL® vezel

GLOBE PROJECT – ECONYL® YARN set 16-10:  Letterlijk de top onder je voeten!

 • Zowel voor project- als privaatgebruik
 • 100% hoogwaardig “solution dyed” – 100% ECONYL® vezel

NEPTUNUS PROJECT – ECONYL® YARN set 18-05:  Werkpaard onder de projecttapijten 

 • Zowel voor project- als privaatgebruik
 • 100% hoogwaardig “solution dyed” – 100% ECONYL® vezel

– more qualities under construction –


Econyl® Media

 ECONYL® Carpet  The ECONYL® Regeneration System  A Journey into the ECONYL® Regeneration System

 


interfloor-econyl-folder_a5-3-luik_front

Folder ECONYL® TAPIJTGAREN

 

Bekijk de digitale folder “ECONYL® TAPIJTGAREN voor intensief project- en privaatgebruik” of download de folder via de pagina POS materiaal onder het het login gedeelte van de interfloor website.

Om meer te weten te komen over Econyl® bezoek de website www.econyl.com