Interfloor Black Tex Back

Black Tex Bac logoBlack Tex Back closeupDe ongeëvenaarde Interfloor Dynamic Black Tex Back Collectie bestaat inmiddels uit meer dan 20 dessins!

Interfloor Black Tex Back is een uiterst duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. Functionaliteit en design waren de essentie bij het ontwikkelen van deze unieke zwarte rug voor dé perfecte vloer om op de wonen en te werken.

De zwarte compacte backing van de onovertroffen Dynamic vinylcollectie is dankzij de dubbele wapening extra stabiel en vormvast. Samen met de talloze functionele eigenschappen resulteert dit in een zeer luxueus en comfortabel vinyl. Daarbij zorgt Black Tex Backing voor een betere warmte isolatie en draagt bij aan een verbeterde akoestiek. De geluiddempende werking maakt dat uw interieur stiller wordt en vermindert contactgeluid naar bijvoorbeeld benedenburen aanzienlijk.

Vinyl met Black Tex Bac is tot maar liefst 40 m² los te leggen. Gezien er geen lijm nodig is zorgt dit voor een flinke kostenbesparing. Bij grotere oppervlakten boven de 40 m2 is zgn. ‘pick up’ of antislip lijm in de meeste gevallen voldoende. Deze lijm kan eenvoudig met een roller aangebracht worden op de vloer. Na droging kan het vinyl er als het ware als antislip op gelegd worden.

“De eerste én enige echte naadloze PVC vloer op 400 cm breed!”

De egaliserende werking van de rug, welke een hoge weerstand heeft tegen indrukken van onderaf, maakt dat er bij lichte oneffenheden van de vloer geen voorbereidingen nodig zijn. Dit in tegenstelling tot pvc stroken of LTV waarbij de ondergrond volledig glad moet zijn en er daardoor veelal geëgaliseerd moet worden, wat voor extra kosten zorgt. 

Door terugwinning van grondstoffen bij de productie en vezels in de backing is de gehele Dynamic collectie milieuvriendelijk. Dit maakt dat Black Tex Back niet alleen sterk en luxueus is maar ook duurzaam en ecologisch verantwoord.  

Aanvullende eigenschappen:

Interfloor PVC vinyl met Blacktex Backing wordt geproduceerd met een Natural Look toplaag met extra antislip weerstand. Deze zeer natuurgetrouwe oppervlakte afwerking met voelbare structuur creëert een sfeervolle en warme uitstraling en zorgt voor een harde natuurlijke touche van het vinyl.

De polyurethaan finish (PU Laquer) waarmee vinyl met BTB is afgewerkt beschermt de PVC vloer uiterst effectief tegen vlekken en vuil. Deze Premium Protect finish zorgt daarbij voor eenvoudig onderhoud en reiniging van uw vinyl. Uiterlijk creëert deze extra toplaag een fraai mat effect.

“Een functionele en veilige designvloer!”

Alle vinylkwaliteiten uit de Dynamic collectie zijn – mits geheel verlijmd – geschikt voor zwenkwielen in woon- en werksituaties en voor vloerverwarming. Deze pvc vloer is brandvertragend (Bfl-s1) en slipbestendig, oftewel een veilige vloer om op te wonen en te werken. Samen met zijn vochtbestendigheid zijn de vele verschillende dessins tevens perfect toe te passen in vochtige en sanitaire ruimtes. Uitermate hygiënisch, zeer makkelijk schoon te maken en te dweilen gezien deze PVC vloer niet bang is voor water. 


Voordelen Interfloor Vinyl met Black Tex Back – Ready to install:

Black Tex krul strook

 • Duurzame robuuste zwarte backing
 • Luxueus en comfortabel
 • Isoleert warmte en geluid – Akoestiek verhogend
 • Extra stabiel en vormvast door dubbele wapening
 • Los te leggen tot 40 m² – geen lijm nodig – kostenbesparend
 • Egaliserende werking – geen voorbereiding nodig bij lichte oneffenheden
 • Snijvast en met hoge weerstand tegen indrukken van onderaf
 • Milieuvriendelijke backing door hergebruik van grondstoffen

Aanvullende Eigenschappen Dynamic collectie:

 • Geschikt voor intensief woongebruik, zwaar project tot industrieel gebruik
 • Natural Look toplaag met antislip weerstand
 • Premium Protect – PU beschermende coating 

Producten met Black Tex Backing

Onderstaande kwaliteiten zijn geproduceerde met de unieke Black Tex Back van Interfloor:

Industriële beton/steen/marmer gelijkende Dynamic pvc-vloeren:

Hyperrealistische natuurgetrouwe planken/houten BTB kwaliteiten:


Als voordelig alternatief op de onovertroffen Black Tex Backing heeft Interfloor vinyl met Silver Tex Backing geïntroduceerd.
Lees meer >

“Versatility, functionality & design”

Bekijk vinylcollectie