Interfloor Black Tex Back

Black Tex Bac logoBlack Tex Back closeupDe ongeevenaarde Interfloor Dynamic Black Tex Back Collectie bestaat inmiddels uit meer dan 20 dessins!

Interfloor Black Tex Back is een uiterst duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. Functionaliteit en design waren de essentie bij het ontwikkelen van deze unieke zwarte rug voor dé perfecte vloer om op de wonen en te werken.

Deze zwarte compacte backing met dubbele wapening is extra stabiel en vormvast wat resulteert in een zeer luxueus en comfortabel vinyl. Daarbij zorgt Black Tex Backing voor een betere warmte isolatie en draagt bij aan een verbeterde akoestiek. De geluiddempende werking maakt dat uw interieur stiller wordt en vermindert contactgeluid, naar bijvoorbeeld benedenburen, aanzienlijk.

Vinyl met Black Tex Bac is tot 40 m² los te leggen, gezien er geen lijm nodig is zorgt dit voor een flinke kostenbesparing. Bij grotere oppervlakten boven de 40 m2 is zgn. ‘pick up’ of antislip lijm in de meeste gevallen voldoende. Deze lijm kan eenvoudig met een roller aangebracht worden op de vloer en na droging kan het vinyl er als het ware als antislip op gelegd worden.

De eerste én enige echte naadloze PVC vloer op 400 cm breed!

De egaliserende werking van de rug, welke een hoge weerstand heeft tegen indrukken van onderaf, maakt dat er bij lichte oneffenheden van de vloer geen voorbereidingen nodig zijn. Dit in tegenstelling tot pvc stroken of LTV waarbij de ondergrond volledig glad moet zijn. 

Door terugwinning van grondstoffen bij de productie is deze backing milieuvriendelijk. Dit maakt dat Black Tex Back niet alleen sterk en luxueus is maar ook duurzaam en ecologisch.  

Voordelen Interfloor Vinyl met Black Tex Back – Ready to install:
Black Tex krul strook

  • Duurzame robuuste zwarte backing
  • Luxueus en comfortabel
  • Isoleert warmte en geluid – Akoestisch
  • Extra stabiel en vormvast door dubbele wapening
  • Los te leggen tot 40 m² – geen lijm nodig – kostenbesparend
  • Egaliserende werking – geen voorbereiding nodig bij lichte oneffenheden
  • Snijvast en met hoge weerstand tegen indrukken van onderaf
  • Milieuvriendelijke backing door hergebruik van grondstoffen

Producten met Black Tex Backing

Onderstaande kwaliteiten zijn geproduceerde met de unieke Black Tex Back van Interfloor:

Industriële beton/steen/marmer gelijkende Dynamic pvc-vloeren:

Hyperrealistische natuurgetrouwe planken/houten BTB kwaliteiten:


“Versatility, funcionality & design”

Bekijk vinylcollectie