Karpetten op maat

Creëer nog meer sfeer, warmte en eenheid in uw woon-, slaap of werkkamer met een karpet op maat. Van vrijwel ieder Interfloor tapijt kunt u een karpet laten maken, dus er is altijd wel een kleur en dessin welke bij u en uw huis past. De karpetten worden speciaal voor u op maat gemaakt in vrijwel elke denkbare maatvoering. Uiteraard is niet elk type tapijt geschikt voor elke afwerking. Voor advies en alle mogelijke kleuren en specificaties verwijzen wij naar uw Interfloordealer.

Afwerkingen

Door gebruik te maken van diverse banden en materialen krijgt het karpet zijn eigen uitstraling. Karpetten van Interfloor zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen:

Karpet afwerking Blind Band Budget KODE 1 – BA BAND : 1 CM KATOEN AFWERKING – BUDGET Budget Afwerking met bijpassende kleur band van 1cm katoen (niet blind , zonder antislip, niet slijtvast).
Karpet Afwerking Banderen KODE 2 – BANDEREN: AFWERKING MET 6 CM ZICHTBAAR BAND Banderen afwerking met bijpassende kleur linnenlook katoenen band van 6cm (zichtbare rand en zonder antislip).
Karpet Afwerking Blind band KODE 3 – BLINDBAND AFWERKING Blindband afwerking met katoenen blindband (zonder antislip).
Karpet Afwerking Volume KODE 4 – VOLUME AFWERKING MET 5 MM SOFTVILT Exclusieve luxe afwerking: tapijt 5 cm omgevouwen en onderkant voorzien van 5 mm exclusief antislip softvilt.
Karpet afwerking Blindband Antislip KODE 5 – BLINDBAND AFWERKING MET 2 MM SOFTVILT Exclusieve Luxe afwerking met linnenlook geweven blindband en onderkant voorzien van 2 mm antislip softvilt.

Een karpet voor sfeer en eenheid

Vloerkleden, ook bekend als karpet, zijn weer terug in het interieurbeeld. Ze geven een gladde vloer meer warmte, ze zorgen voor een fijne sfeer en verbeterde akoestiek. Wanneer gekozen wordt voor het gemak van een gladde vloer kan een karpet warmte en sfeer toevoegen in uw woning. Bij een goede afmeting en kleur zorgen ze ervoor dat verschillende meubelen en elementen in bijvoorbeeld een woonkamer met elkaar worden verbonden waardoor er een eenheid in de ruimte gecreëerd wordt. U kunt een karpet ook gebruiken om verschillende functies in een ruimte af te bakenen, bijvoorbeeld de zithoek in een grote woonkamer. Dit zorgt voor een ruimtelijker gevoel in de kamer en straalt een uitnodigende warmte uit.

Voordeel karpetten:

• Van bijna ieder tapijt kunt u een karpet laten maken • Interfloor karpetten kunnen op vrijwel iedere gemaakt worden met diverse afwerkingen • Ze verbinden elementen of zorgen juist dat de ruimte wordt afgebakend • Ze geven comfort en luxe • Een vloerkleed zorgt voor verbeterde akoestiek en geluiddemping en warmte isolatie

Verbeterde akoestiek en demping:

Het toepassen van een karpet in uw interieur kan de akoestiek in de ruimte verbeteren. Het vloerkleed absorbeert geluid, hierdoor klinkt een ruimte minder hol en draagt bij aan de demping van alledaagse geluiden als bijv. lopen, tv en stemmen. Kijk bij de eigenschappen van het betreffende tapijt om te zien of deze over extra akoestische en dempende eigenschappen beschikt. Voor ruimtes met een gladde vloer is antislip als rugafwerking aan te bevelen. Het voorkomt verschuiving van het karpet en heeft bovendien een extra isolerende werking.

Slaapkamer en Kinderkamer

Ook voor een kinder- of slaapkamer met harde vloer is een vloerkleed als aanvulling uiterst geschikt. Wat is er nu lekkerder dan met blote voeten vanuit bed op een comfortabel en zacht karpet. Voor kinderen is het lekker warm om op te spelen en bovendien is de kans kleiner dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen.

Onderhoud Vloerkleden

Bij goed onderhoud gaan karpetten lang mee. Voor vloerkleden geldt eigenlijk hetzelfde als voor tapijt, regelmatig stofzuigen waarmee u vuil en zand beperkt. Zie tapijtverzorging voor uitgebreid onderhoudsadvies en vlekverwijdering.