Tapijtverzorging

Algemeen onderhoudsadvies

Tapijt is warm, comfortabel en makkelijk in onderhoud! Een sterk product waar onbekommerd op kan worden geleefd, vele jaren lang. Tapijt vraag, net als andere soorten vloerbedekking, om regelmatig en het juiste onderhoud.

De belangrijkste regels hierbij zijn, houdt vuil zoveel mogelijk buiten de deur door gebruik te maken van goede rooster/borstel en schoonloop matten. En stofzuig uw tapijt regelmatig (tweemaal per week minimaal) en met een juiste, voor uw tapijt geschikte, stofzuiger.

James Vlekkenwijzer 13-05-14 TapijtverzorgingVlekken? Geen paniek

Gaat er een glas om…. geen paniek. Wist u dat 90% van alle vlekken zijn te verwijderen met water en volgens de James Vlekkenwijzer.  Download de Interfloor James Vlekkenschijf (pdf, 1.7 mB

U kunt het voorschrift James Vlekkenschijf voor het reinigen van vlekken hanteren die Interfloor aan elke verpakking toevoegt. Heeft u dan nog vragen, bel de James Vlekkenlijn, 7 dagen per week: 077-3278007. James producten zijn verkrijgbaar bij de woninginrichter.

Vlekken dienen altijd direct te worden verwijderd. Snel ingrijpen voorkomt veel narigheid en extra werk. Op de aankoopnota kan de samenstelling van de pool van uw tapijt staan, nodig voor een goed advies. James Vlekkenwonder en Vlekkenspray en James Water zijn ook geschikt voor wollen tapijten.

Wekelijks onderhoud

De juiste tapijtverzoring bestaat uit tenminste 2x per week stofzuigen met een goede stofzuiger (onderdruk min 160 millibar). Dit verlengt de levensduur van uw tapijt en vertraagt een grote onderhoudsbeurt.

Groot onderhoud

Laat uw tapijt eens per 2 à 5 jaar reinigen door een professioneel reinigingsbedrijf (*), wanneer de mate van vervuiling daartoe aanleiding geeft.

Adressen van een erkend reinigingsbedrijf in uw regio zijn te verkrijgen bij de Stichting Waarborg Tapijt en Meubelinrichting te Venlo, telefoon 077-3270117 of kijk op www.swtm.nl